Anmeldelse af FC personvogn fra Hobby trade

FC blev oprindeligt udviklet til den gamle MT, som Hobby trade tidligere har annonceret vil komme på et tidspunkt.  Senere overgik vognene til motorbivognsparken for Triangelmotorvogne litra MC, ME, MF som Heljan er kommet med. Derudover har de også kørt bag de fynske store motorvogne MBF og MDF. De har også kørt med MO som ligeledes fås fra Heljan. Derudover har de også været anvendt som togførevogne på sidebaner med blandt andet D-maskinen og MT 151 – 167 som trækkraft. Der er demed tale om nogle vogne der kan bruges til lidt af hvert.
og det samme kan stort set siges om FE vognen.
Vognkasse i ægte træ, underdel i trykstøbt metal, endeperroner i støbt messing og aksellejer støbt i bronze. Modellen har mange påsatte detaljer og håndbøjler i 0,3 mm metaltråd. FC-vognen er en flot model, med gode køreegenskaber. Dette skyldes bl.a. modellen har rullelejer med meget lille rullemodstand. Ruderne glasklare og man kan derfor nyde indretningen hvor sæderne er flot gengivet. Kombinationen af pertinaks og finer giver vognen et flot og realistisk udseende. Brugen af ægte træ fjerner plasticindtrykket og give en flot og levende overflade. Det er første serieproducerede vogn i nyere tid, som gør brug af ægte træ. Det er et vanskeligt materiale at arbejde med og stille store krav til produktionen. Det overordnede indtryk er fint og dejligt at se endnu en variant af de korte to-akslede personvogne.

Se også billederne fra Jenbanemuseet hvor du kan se både Triangel og bivogn.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Tags:

Ingen kommentarer endnu

Læg et svar