En efterårsdag i Ribe

Jeg har været så heldig at komme på besøg på Ribe Historiske Modeljernbane Selskab. Klubben har bygget en model af Ribe station med forbillede i 1920’erne. Anlægget koncentere sig om Ribe station, som omdrejningspunkt hvorfra der kan køres til en rangerbanegård, der kan fungere som Tønder / Esbjerg. Ribe station er lavet i 1:87 og fylder derfor en hel del i længden. Stationen er ca. 10 meter lang og tager udgangspunk i en sporplan fra 1929. Systemet er 2-skinne DCC. Det giver et realistisk og flot sporløb. Anlægget skiller sig desuden ud ved, at man har valgt efteråret, som årstid for anlægget. Dette giver en meget flot gylden kulør, som man kender det fra efteråret. Træerne er hovedsageligt hjemmelavede af tørrede planter, samt andre naturmaterialer. Der er lagt stor vægt på at bruge naturlige materialer frem for det industrien kan tilbyde. Det giver et flot og naturtro landskab der virkeligt tager udgangspunkt i den danske natur. Sporene er et kapital for sig, da de er håndlavede med ægte træsveller, og skinneprofil kode 75. Der er svellesøm i samtlige sveller – 4 styk pr. svelle. Der er brugt ikke mindre end 25.000 svellesøm. Det er et meget imponerende arbejde og sporet ser virkeligt naturtro ud.

 

Tags:

Ingen kommentarer endnu

Læg et svar