Go By Tram – Bornholm

Oplev Danmarks største modelbane ” Københavns Sporveje” i Østermarie på Bornholm! 

På anlægget “Go By Tram” forsøges det, at vise hvordan København så ud i 1920’erne  i skala 1:45. Gademiljøer, forretningsfacader, tidens mode, biler og ikke mindst sporvogne i Scandinaviens største sporvejssystem genskabes i model.  Alle husene er bygget efter originale tegninger, venligst stillet til rådighed af Københavns Kommune og Kunstakademiets Tegningssamling. Sporvognene er ligeledes håndbygget efter tegninger fra Københavns Sporvejes arkiver og Sporvejsmuseet Skjoldnæsholm. Se Bygning af sporvogne.  Udstillingens hovedattraktion er naturligvis Christiansborg slot. Tegningerne af “Borgen” er ikke til at få i disse tider. Men det lykkedes, via mange omveje og venlige mennesker, at stykke huset sammen til de rigtige dimensioner. Tårnet er 5 cm for lavt, hvilket skyldes lofthøjden.

Vigtigt – udstillingen har ikke åbent endnu. Landets efterlønsregler forhindrer dette, idet udstillingen skal rives ned og bortskaffes hvert år efter sæssonen! Men vi er heller ikke færdige med at opbygge udstillingen. Der åbnes derfor først i 2014.

Se meget mere på udstillingens hjemmeside. Der er bestemt noget at se frem til.

3 Svar til “Go By Tram – Bornholm”

 1. Bjarni Stagge
  4. december 2011 at 09:12 #

  Hej.
  Er sporvogne noget at man kan købe, i såfald hvor?
  Jeg mener at kunne huske at jeg som ung har set sporgvogne i forbindelse med en elektrisk togbane.
  Mvh. Bjarni

  • Bo S.
   4. december 2011 at 10:16 #

   Hej Bjarni

   Man kan købe sporvogne, men skal det være med dansk forbillede er det desværre selvbyg. Sporvognene der omtales her er håndlavede til formålet.

   Du kan du finde færdige modeller hos det svenske firma Swedtram. Se billede på dette link

   Derudover er der et forum om sporveje herunder også i model: Sporvejsforum.dk

   Mvh. Bo S.

   • Bjarni Stagge
    10. december 2011 at 08:24 #

    Hej Bo S.

    Når du skriver selvbyg, betyder det så, at man selv skal fremstile alt selv. I såfald hvem kan lære mig det? det er vel ikke noget man bare lige kan sætte sig ne dog gør. Laves de i metal?

    Er det rigtigt, at jeg er af den opfattelse, at de svneske sporgvogne ikke er så detaljeret, som dem i selv har fremstillet.
    Mvh. Bjarni

Læg et svar