Fotoserie fra hobbymesse og julemarked i Valby november 2007

Igen i år er der arrangeret hobbymesse i Valbyhallen. Denne gang kombineret med et julemarked. Dog var der stort set ingen forskel i forhold til tidligere. Der er i meget høj grad fokus på salg, kombineret med en lille messe. Var det så et besøg værd? Ja det var det. Messen tilgodeser både nyheder indenfor dansk modeltog og modeljernbane, samt tilbud til folk der gerne vil gøre en god handel blandt de mange messetilbud. Der var især modeltog der var i højsædet, men også andre hobbyer var repræsenteret.

Blandt udstillerne var de største de tre ovenstående, men der var da også et par flere ting at se på. Blandt denne R-maskine fra Tikøb Hobby.Modellen leveres som overdel der passer til en Lilliput eller Märklin overdel. Ombygningssættet kommer til at bestå af følgende dele: Overdel, førehusindretning, tenderoverdel samt tenderbund alt i resinplast, dertil støbte hvidmetalløsdele,fræsede plastdetaljer, vinduessæt,litreringer og skorstensbånd. Et eftertragtet lokomotiv til modeljernbanen.

Det store spor 1 anlæg i størrelsesforholdet 1:32 imponerede igen. Ikke nok med det er en rigtigt stor skala, men man kørte med imponerende lange togstammer. Anlægget var opstillet af Togklubben 1:32.

Der er ikke taget flere billeder af selve messen, da meget var gentaget i forhold til sidste gang. Primært var det de udstillede producenter der havde egentlige nyheder. Du kan evt. se billederne fra messen tidligere på året her.

 

Hobbytrade

På Hobbytrades stand kunne man vanen tro finde en masse spændende nyheder. Bl.a. prøvestøbninger af rangerlokomotivet MT, sukkervognen, samt den nye D-maskine. Derudover var dobbeltdækkervognene kommet yderligere skridt på vejen, men ting tager tid. Især når man som Hobbytade bestræber sig på yderst detaljerede modeller – og det er da værd at vente på. Desuden kunne man se de små TKVJ Q-vogne, som desværre ikke blev ordenligt fotograferet pga. glasmontren.


 

 

 

 

 

Heljan

Heljan havde denne gang en stand på messen hvor man b.l.a. kunne se prøvestøbningerne af e-maskinen, Spor 0 My, og det nye vandtårn.


Bemærk gangtøjet samt de meget lave flanser!

 

 

 

 

 

EpokeModeller

EpokeModellers sortiment vokser hele tiden, bl.a. nye cykler og postbiler. Modellen af den danske 20m drejeskive i model er nu klar til levering. Drejeskiven bliver fremstillet med en kombination af plast, resinstøbninger, maskinarbejdet metal, samt ætsede dele. Modellen leveres færdigsamlet og klar til brug. I første omgang bliver drejeskiven motoriseret, men senere også vil der også bliver udviklet en programmerbar løsning, med automatisk polvending af kørestrøm mv. Til drejeskiven fås naturligvis en remisebygning i den kendte kvalitet af laserskåret pap. Modellen er lavet efter Roskilde Remise, som forbillede.


 

 

 

 


Ingen kommentarer endnu

Læg et svar