Hobby trade Laaeilprs – Multi Purpose Waggon

Den testede vogn har varenr. 35014 og har litra Laaeilprs, og er i den patinerede udgave. Den fås også i ren sølvgrå som ved levering. Sådan ser vognene dog ikke ud ret længe og derfor er det i det hele taget en rigtig god idet, at leveres let patinerede fra fabrikken. Skal den være rigtig beskidt tager den ikke skade af yderligere patinering. Vognen har været på markedet i en længere periode, men har ikke fået så meget opmærksomhed. Vognen er et godt et eksempel hvor detaljeret moderne godsvogne kan være i mode. På afstand ser vognene ret enkle ud – også i virkeligheden. Men kigger man nærmere er der et hav at lækre detaljer. Alle håndbøjle er i metal og det klæder virkeligt vognen. Der er rigtigt mange mindre løsdele monteret. Overodnet er det en superflot og velkørende model, der vil klæde det moderne anlæg.

Om forbilledet
Det svenske firma Nordwaggon blev grundlagt i 1984 af de to svenske firmaer Electrolux og ASG. Nordwaggon udviklede nye, store godsvogne, der bedre udnyttede fritrumsprofilet over sporene, end de hidtidige godsvogne gjorde. Nordwaggon fik de første Multi Purpose Wagons, da selskabet i 1998 og 1999 fik leveret 141 vogne fra den finske vogn- og lokomotivfabrik Transtech i Otenmäki. Senere kom flere vogne til, da Nordwaggon overtog SJ’s flåde af de tilsvarende vogne.
Multi Purpose Wagon er, som navnet siger, beregnet til at transportere lidt af hvert. Hver vogn består af to kortkoblede toakslede vogne. Vognene er forsynet med elektrisk hæve- og sænkbare mellemgulv, der kan hæves og sænkes i hele vognens længde, ligesom hængedæk på en bilfærge. Der til kommer åbningsbare sidevægge i hele vognens længde, som betyder, at vognene kan benyttes til stykgods. MPW-vognene benyttes nu mest til transport af færdige personbiler eller til lastbildele, der kan læsses i to etager, til transport af papirruller, savet træ og andre store emner. MPW-vognene benyttes blandt andet af Volvo til transporter mellem Sverige og Gent i Belgien samt til Audis transporter mellem Ingolstadt i Tyskland og Györ i Ungarn.” Vognene er ofte set i Danmark hvorfor den har sin berettigelse i på Dansk Modeltog. Vognen er set i mordene godstog i epoke V, f.eks. trukket af en EA’er som fås fra Heljan.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Untitled-1

Tags:

Ingen kommentarer endnu

Læg et svar