Nyheder 2009

17.11.2009
Hobbytrade S-maskine

Hobbytrade har nu igangsat produktionen af den flotte S-maskine. Den seneste tid er brugt til test og optimering af maskinen. Dette har blandt medført ændringer af vægtfordelingen mv. for at sikre optimale køreegenskaber. Maskinen er således tilfredsstillende og produktionen er derfor startet op.

I forbindelse med testkørslen på et prøveanlæg på fabrikken i Kina har Hobbytrade været så venlige, at dele oplevelsen via et videoklip på Youtube.

Maskinen forventes klar til levering sidst på året, så hvis vi er meget heldige bliver det inden jul.

Vejledende priser:

DC analog kr. 2.198,00
DC digital m. LokPilot dekoder kr. 2.448,00
DC digital m. LokSound dekoder kr. 2.998,00

AC digital m. LokPilot dekoder kr. 2.448,00
AC digital m, LokSound dekoder kr. 2.998,00

 

01.11.2009
Danske nyheder

Hobbykæden kommer nu med en dansk postvogn litra PM til epoke IV. Der er tale om en tysk vogn, der blev ombygget og taget i brug i Danmark. Modellen får de danske kendetegn hvilket betyder ændret placering af slutlanterne, postkasse på siden fjernet, og anden generator. Farven bliver lig Heljans B-vogne. Modellen produceres i samarbejde med PIKO og forventes i handlen i uge 50, så her er endnu et bud på en julegave.
Samme butik for nu også leveret specialudgaver af Hobbytrades MZ.Heljan har annonceret, at de vil lave følgende modeller i 2010: CA, CAR, CAE og CB. Udover vognene er der også løftet sløret for der kommer en stor overraskelse i foråret, men de vil endnu ikke røbe hvad det er. Dog kan der sige så meget, at der bliver tale om et lokomotiv.

 

27.10.2009
Heljan MO og MX

Heljan har lavet nye varianter af deres MO og MX lokomotiver. MO udkommer i numrene 1816 og 1857, der begge har til fælles, at have kørt både i vest og øst Danmark. Dette giver angiveligt en bredere efterspørgsel.MX 1015 og 1030 kommer i vinrød epoke III bemaling, og MX 1010 bliver i rød/sort epoke IV bemaling.

Samtlige lokomotiver laves naturligvis til jævn og vekselstrøm. Forventet levering i november 2009.

 

22.10.2009
Hobbymesse og Heljantilbud
I forbindelse med den kommende hobbymesse har Heljan lavet nogle pakketilbyd, bestående af et lokomotiv og et par vogne.
Står man og mangler en MY eller en Pr maskine kan sættet være en overvejelse værd.

Hobbymessen afholdes som sædvanligt i Valbyhallen og varer fra d. 31.10 til d. 1.11. 2009. Der er åbent fra 10-17 alle dagene.

 

22.10.2009
Armsignaler fra OKT/Viessmann

Tog og Tekno har nu fået de danske armsignaler på lager. Det er signaler bygget på basis af Viessmann.Udover signalerne, som i øvrigt også er omtalt i Banen nr. 113, har Tog og Tekno importeret flotte løvtræer fra en kinesisk producent. De ser udmiddelbart pæne ud og prisen virker rimelig.

Sidst men ikke mindst er sortimentet af danske biler udvidet igen, bl.a. med en VW T1 fra Danske Postvæsen.

 

21.10.2009
Danske signaler fra Togcenter Gentofte

Togcenter Gentoftes projekt med danske signaler er nu ved at nå til vejs ende. På billederne kan du se prototyperne fra forsiden og fra bagsiden.Signalerne er forsynet med meget små lysdioder og ledningerne er skjult i masten, hvilket giver et realistisk udseende. Der er flotte detaljer på selve signalhovederne.

Signalerne er som udgangspunkt lavet som epoke IV og V signaler, men nogen kan også bruges til epoke III. Märklin kørere kan endvidere købe et modul til signalerne til aktiv styring af trafikken.

MT MT

 

01.9.2009
Roco – Hims

Fra Roco er der nu kommet en model af DSB stykgodsvogn litra Hims. Godsvognen er lavet i epoke IV/V bemaling med bremseplatform og forstærkede sidedøre af ny type.Mange vil sikkert genkende modellen, da vognen oprindeligt blev produceret af Klein Modellbahn.

Vognen har katalog nr. 66925 og er at finde hos forhandlerne nu.

 

17.8.2009
Hobbytrade – Kuglevogne

På årets DMJU udstilling i århus fremviste Hobbytrade 4 nye DSB Ucs kuglevogne. Udover de allerede kendte udgave, med Lumino og Vejle Dampmølle, som forbillede, kan man nu også få vognen som den kørte for Phønix og Dansukker. Der således i alt 4 forskellige udgaver, med hver to driftsnumre.

Vognen er i vanlig høj kvalitet som vi kender det fra Hobbytrade, og bestemt nogle vogne der lyser op på anlægget.

Modellen skulle i skrivende stund være sendt ud til de fleste forhandlere.

MT MT

 

12.8.2009
Heljan Skydebro

I forbindelse med lanceringen af Heljans nye skydebro kan man nu se en demonstrationsvideo påYouTube
Skydebroen er ligesom Heljans drejeskive digital, og der kan tilkobles op til 46 spor. Til skydebroen findes et udvidelsesmodul, hvis man har brug for ekstra bredde.

heljan skydebro heljan skydebro heljan skydebro

 

03.8.2009
Sommernyheder

Den gode danske sommer har budt på lidt forskellige nyheder trods ferietid. Her er et lille overblik:

Togcenter Gentofte projekt med danske signaler er nu nået så langt, at man har godkendt tegningerne og producenten er nu gået i gang med at lave støbeforme. Hvis alt går vel kan signalerne leveres i slutningen af året. Signalerne er primært til epoke IV, og til dem der kører epoke III må man håbe sortimentet udvides med tiden.

Hobbytrade har nu sendt MT lokomotivet ud, og det er en super flot model. Skynd dig ned til din forhandler. Der er sædvanen tro tale om endnu en super model fra den danske producent.

Samme producent har også offentligtgjort billeder af prøvestøbninger af DSB CL og CLS. Vognene bliver lavet med håndbøjler i metal, samt stjernehjul helt i metal. Med til vognene får man også både ind- og udslåede harmonikaer, så man selv kan udskifte efter behov. Det lover godt.

Sidst men ikke mindst har Hobbytrade også modtaget en produktionsprøve på den åbne DSB ballastvogn litra TH, også kaldet “undervandsbåden” pga. dens lave vognsider. For at give den lille model mere vægt er vognkassen udført i metal. Pufferplanker og platform er dog udført i plastik. Levering er planlagt til efteråret 2009.

 

26.6.2009
Märklin spor Z

Märklin mindste skala kaldet Z i størrelsesforholdet 1:220 har ikke den store opmærksomhed i Danmark. Det skyldes der næsten ikke fås noget med dansk forbillede. Men man kan sagtens dyrke hobbyen uden det lige skal være med dansk forbillede. Har man som mange andre – for lidt plads eller bare ønsker lange togstammer, så kan spor Z måske være det rigtige for dig.

På siden 220dasjournal.de, er der lavet et gratis online tidsskrift med udgangspunkt i skalen. Der findes mange tips man kan bruge selvom man kører en anden skala.

 

23.6.2009
Rivarossi – Breuer traktoren “klædeskabet”

En sjov lille nyhed fra Rivarossi bliver Breuer traktoren – også kaldet “klædeskabet”. Traktoren blev oprindeligt introduceret i 1957 i Italien, men blev bygget og brugt i lande som Tyskland, Østrig, Swietzerland, Finland og Danmark. Der laves modeller af af traktor nr. 35 (HR2193), og nr. 43 (HR2194). Nr. 35 blev bygget i 1930 og først udrangeret i 1973. Nr. 43 blev bygget i 1931 og udrangeret i 1961 efter et uheld i Frederikssund.

Modellen kommer på markedet i 3. kvartal i år. Man kan bl.a. købe traktoren hos Modellbahnecke til ca. 119 EUR, og hos OnTracks til £105,20. Altså en helt anden pris end tidligere tiders byggesæt.

 

12.6.2009
Hobbytrade – MT

Hobbytrade har nu offentligtgjort billeder af produktionen af litra MT, der nu er sat i produktion. Desværre er lokomotivet en del forsinket, men som altid er hovedsagen jo vi får en flot model.

Det forventes at de første modeller bliver sendt ud i juli måned. Modellen bliver som tidligere omtalt fremstillet i grøn epoke III udgave og rød/sort epoke IV udgave. Som med MH ser det ud til pt. ikke ser ud til at msn ksn få en grøn udgave med lys på taget – dette er forbeholdt den rød/sorte udgave. Det er dog nok også til de flestes tilfredshed. Til gengæld bliver blinklysene korrekte i størrelsen! Hold øje med den flotte model i butikkerne.

 

14.5.2009
Real-Modell – Lollandsbanen M 15

Er man interesseret i Lollandsbanen, kan man fra Real-Modell få en særdeles flot modet af den dieselhydrauliske rangermaskine M 15. Lokomotivet blev produceret på Maschinenbau-Aktiengesellschaft Kiel,også MaK. I 1953 blev der produceres over 50 af denne type hvoraf mange fik et nyt førerhus i 60’erne.

Modellen er håndbygget helt i metal og kvalitet må siges at være meget høj. Man har valgfrihed mod ektrabetaling hvor man kan tillægge lys, lyddekoder og fjedrende puffer mv. Prisen er naturligvis også derefter – regn med over 5.000 kr.

 

26.4.2009
Roco – DSB ICE-VT

En af årets nyheder fra Roco har været at finde i butikkerne siden starten af april. Dette togsæt kører på strækningen mellem Aarhus -Hamburg – Berlin samt København – Hamburg – Berlin og er indlejet af DSB.

Togsættet består af i alt 4 vogne og leveres i både jævnstrøm og vekselstrøm. Jævnstrømsudgaven er forberedt for digitaldekoder hvorimod vekselstrømsudgaven leveres med dekoder.

 

26.4.2009
Hobbytrade – DSB nærtrafikvogne CL-CLL-CLS, samt CU Pladebeklædt

Hobbytrade er noget endnu længere med modellerne af DSB’s CL-vogne. 3D tegningerne er nu færdige og modellerne kan snart gå i produktion. Den længe ventede CLL vogn laves i korrekt udgave, med den ombyggede gavl og styreledningsdåser, som vil være monteret fra fabrikken. Vognene vil blive leveret med udslået harmonikaer monteret og med indslået til udskiftning hvis man ønsker dette. Alle håndbøjler vil være i metal. Stjernehjulet vil være helt i metal. Vognen er udstyret med strømoptag i pinolerne på alle hjul og forberedt for indretningsbelysning, som skal købes særskildt.

Udover CL vognene har Hobbytrade modtaget en produktionsprøve på den pladebeklædte CU-vogn, der udleveres i slutningen af Maj måned 2009.

MT MT

 

15.4.2009
Tikøb Hobby – Franz Jäger vogn

Tikøb Hobby fremstiller nu et sidste, og meget begrænset oplag, af Franz Jäger pengeskabsvognen der medvirkede i filmen ‘Olsen Banden på sporet’. Der er tale om 100% håndarbejde. Modellen er forberedt for montering af Symoba kobling (medfølger ikke).

Passende trækkraft til denne vogn er DSB traktor 56/57, som stadig kan leverse som byggesæt.

 

5.3.2009
Hobbytrade pladebeklædt CU

På dette års Nürnberg messe fremviste Hobbytrade prøvestøbningerne af deres ene jubilæums model – modellen af DSB’s pladebeklædte udgave af litra CU. Vognen kommer i et 4-vogns sæt uden stafferinger og som 2 enkelt vogne med stafferinger. Det forventes at udsende modellen i løbet af 2. kvartal 2009.

 

3.3.2009
Tog og Tekno: Nyheder fra Brekina

Tog og Tekno kan vise en række billeder af bilnyheder fra Brekina. Blandt nyhederne kan nævnes en Mercedes lastbil fra Statens forsøgsmejeri, skraldebil fra Kjøbenhavns Grundejers Renovationsselskab,
Opel Olympia “Falck” bil mm. Modellerne er i størrelsesforholdet 1:87 og er meget detaljerede.

 

5.2.2009
Trix godsvognssæt

Det er ikke tit der kommer danske nyheder fra Trix. Blandt 2009 nyhederne finder man blandt andet dette godtvognsæt til transport af vindmøller. Selve vognene har forbillede i DSB litra RS og RES. Vognene der er udført i epoke V bemaling, har en samlet længde i model på 687mm.Der er NEM kortkoblingskinematik, samt metalindsatser for at give gode køreegenskaber. Bemærk modellen er en engangsserie.

 

29.1.2009
Märklin nyheder 2009

Märklin har lagt deres nyhedsprospekt på deres hjemmeside og her kan man finde 3 danske nyheder. Til H0 finder man en dansk Korsangas tankvogn til epoke IV. Derudover kommer der et moderne togsæt VL 2029/2129 tilhørende Vestsjællands Lokalbane A/S. Togtypen er Coradia LINT 41 tog fra den tyske fabrik Alstom LHB, som blev leveret i efteråret 2007.Som noget meget specielt har man valgt, at lave en epoke IV-V udgave af MY i størrelse Z. Modellen har fempolet motor og måler blot 88 mm over pufferne.

MT MT

 

25.1.2009
Hobbytrade rejsegodsvogn litra ECO

Det har siden Nürnberg messen sidste år været kendt, at Hobbytrade ville komme med en model af DSB’s talrige rejsegodsvogn litra ECO.Hobbytrade er nu nået så langt at de kan fremvise et par billeder fra CAD tegningerne. Tegningerne er stadig i korrektur fasen, og bliver rettet til indtil detaljerne er helt iorden og derefter begynder værktøjs fremstillingen. Vognen forventes klar til udlevering i løbet af 2009.

MT MT

 

19.01.2009
Gratis modeljernbaneblad

Man kan nu gratis abonnere på det amerikanske blad Model Railroad Hobbyist Magazine, der udkommer elektronisk. Bladet er ganske gratis og bliver finansieret via reklame indtægter.Man downloader bladet som PDF-fil, og bladet er interaktivt på den måde, at der både kan afspilles lyd, som ses flere forskellige billeder ved at klikke med musen. Derudover er der også videoklips.

Det første blad er på hele 122 spændende sider, og med over 10.000 downloads inden for bladet første 4 dages levetid vidner om solid interesse.


15.01.2009
Tog og Tekno – DSB litra EA

Tog og Teknos model DSB EA er konstrueret med chassis af metal med meget detaljeret plasticoverdel. Lokomotivet er forsynet med fempolet Mashima motor med trækkraftsoverførsel til begge boogier. Retningsbestemt kørelys med hvidt/rødt lysskift. AC-modellerne er monteret med ESU decoder – DC-modellerne er forsynet med stik (8 pins) for decoder. KKK-kinematik. Der bliver dog ikke mulighed for strømaftag fra pantograferne. Det betyder dog ikke det store, da de fleste kører digitalt i dag.

Modellen på billederne har endnu ikke fået monteret vinduesvisker ligesom tagdetaljerne endnu ikke er farvelagt

Den danske E-maskine Den svenske F-maskine Den danske E-maskine De to maskiner

 

14.1.2009
Heljan drejeskive og MS-lyntog

Sidst vi så noget til Hobbytrades S-maskne var på den seneste DMJU-messe hvor de havde udstillet overdelen til lokomotivet.

Hobbytrade har nu modtaget et kørende eksemplar af S-maskinen. Det skal sikres at køreegenskaberne er i orden inden modellen kan sættes i produktion.

MT MT

 

10.1.2009
Roco nyhedsprospekt 2009

Her kan du se Rocos nyhedsprospekt for 2009. Klik på billedet. Der er 2 danske godsvogne i blandt. Det drejer sig om art. nr. 66925, DSB Hims til epoke V, som tidligere blev produceres af Klein Modellbahn. Modellen bliver med ny type skydedøre og bremseplatform. Derudover kommer en kølevogn til epoke III. Den har art. nr. 56116.

Udover godsvognene kommer der også et ICE togsæt litra VT 605. Forbilledet kører mellem Århus/København og Berlin. Art. nr. 69032 DC og 63032 AC. Slutteligt kommer også en model af rangertraktoren Traktor 1 i epoke III. Modellen har art. nr. 68806 for DC og 68805 for AC.

 

Tags:

Ingen kommentarer endnu

Læg et svar