Nyt anlæg

Jeg har tidligere skrevet en artikel om anlægsbygning, og derfor vil jeg I denne artikel ikke forklare det grundlæggende. Hvis man ikke har så meget erfaring med anlægsbygning kan man læse om mit første anlæg her. Det nye anlæg minder lidt om det gamle og er bygget af erfaringerne fra dette. Der er tale om en endestation, en enkeltsporet hovedstrækning, og en skjult banegård der ender i en vendesløjfe. Det giver et godt trafikgrundlag da det ikke vil være det samme tog der kører af sted og kommer tilbage. En større station giver mulighed for rangering og opstilling af materiel. Som noget nyt har jeg valgt at lave et klassisk maskindepot. Både for at have så mange lokomotiver på banen som muligt, men også for at gøre det muligt at køre skiftevis epoke III og IV på samme anlæg. Sporplanen er rimeligt tæt på det jeg har bygget ind til videre, men der kommer nogle mindre korrektioner på den.

sporplan

Sporplan. Rummet måler 350*310 cm.

Anlægget opbygges som 2-skinne DCC og styres af ESU Ecos 50200. Sporerne er en blanding af Tillig Elite code 83, Roco Streamline code 83 og Peco code 70. Sidstnævnte bruges på sidespor/godspor. Til fuldautomatisk styring af den skjulte bruges automatik fra Modellbahnwerkstatt. Sporskiftedrevene er Cobalt fra DCC Concepts. De udmærker sig ved at være forholdsvis nemme at montere, har livstidsgaranti, samt indbygget decoder. Man sparer derfor dekodere til sporskiftedrevene, som f.eks. Switchpilot.

 

IMG_3552

Roco og Tillig sporskifter er blandet hvilket udvider mulighederne.

IMG_3593

Stationen ender i en kurve hvilket giver en flot sporføring, men er også en udfordring af lave. Her er det især en fordel med Tilligs kurvede sporskifter.

IMG_3594

Ældre spor fra mit gamle anlæg er genbrugt flere steder.

IMG_3595

Byggerod. Sporskiftedreve er fra DCC Concepts.

 

4 Svar til “Nyt anlæg”

 1. Jørgen Steffensen
  2. november 2014 at 22:02 #

  Godt at se at der er liv på Din bane

  Kan Du oplyse størrelsen på Dit rum / anlæg ?

 2. Bo S.
  3. november 2014 at 06:24 #

  Hej Jørgen,
  Tak for kommentaren. Størrelsen er 350*310 cm. Tilføjer det lige til sporplanen da det er en ret vigtig deltalje.

 3. Jan bæk
  9. november 2014 at 08:22 #

  Hej Bo
  Det ser godt ud. Bliver helt misundelig – jeg må se at komme igang med min egen bane.
  Lige et spørgsmål hvilket program har du tegnet sporplanen i ?
  Lig endelig flere billeder ud når der sker noget nyt !
  Mvh jan

 4. Bo S.
  11. november 2014 at 09:51 #

  Hej Jan

  Så fik jeg læst kommentaren. Godt du kan blive lidt misundelig så du kan komme igang 😛
  Jeg finder lige ud af hvad programmet hedder så får du lige besked. Skal huske at komme med flere billeder. Vh. Bo

Læg et svar