Nyheder 2007

7.12.2007
Heljan Scandia Skinnebus

Ifølge Helan er Scandias Skinnebus i epoke III (serie 1) er blevet igangsat. Denne udgave er planlagt til at udkomme ultimo 2008. Følgende varianter er planlagt i første omgang; – GDS (Gribskovbanen) – NPMB (Præstøbanen) – HFHJ (Frederiksværkbanen) Den forventede udsalgspris vil blive kr. 2.500,- pr. sæt.

 

05.11.2007
Hobbymesse og julemarked i Valbyhallen

Igen i år er der arrangeret hobbymesse i Valbyhallen. Denne gang kombineret med et julemarked. Dog var der stort set ingen forskel i forhold til tidligere. Der er i meget høj grad fokus på salg, kombineret med en lille messe. Var det så et besøg værd? Ja det var det faktisk. Messen tilgodeser både nyheder indenfor dansk modeltog og modeljernbane, samt tilbud til folk, der gerne vil gøre en god handel blandt de mange messetilbud. Der var især modeltog der var i højsædet, men også andre hobbyer var repræsenteret.

 

12.10.2007
Hobby trade Litra U – sukkerroevogn

På DMJU’s messe i Fredericia, kunne Hobby trade fremvise den første prøvestøbning af sukkervognen.

Her er et par billeder af prøvestøbningerne. Læg mærke til de mange detaljer der er gengivet, så som: glideskinnerne på taget, de fritstående slutsignalholdere, tankstøtterne, den gennembrudte gangplade på siden af tanken mv. Detaljerne vil blive endnu mere tydlige når vognen bliver malet i de rigtige farver.

 

MT MT

 

26.09.2007
Hobby trade litra MT

Hobby trade har idag modtaget de første prøvestøbninger på MT lokomotivet. Der er som altid tilpasninger der skal rettes til, og polering af værktøjerne der skal gennemføres før produktionen af lokomotivet kan startes. Her ses nogle snapshot af prøvestøbningerne, som også fremvises på DMJU messen i Fredericia i weekenden 6. og 7. oktober.

Den danske E-maskine Den svenske F-maskine De to maskiner Gangtøj

 

13.09.2007
HELJAN AV/AVL

Heljan gør det nu muligt at køre 1. klasse i epoke III, med vognen AV/AVL. Det er en kombineret 1. og 2. klassesvogn og modellen fremstilles i 3 forskellige varianter, som det også ses på billedet. Den vejl. pris bliver 498 kr. Kvalitet bliver den samme som på CC vognen. En vogn udelukkende med 1. klasse – litra AC kan evt. komme på tale på et senere tidspunkt.

5055 – AV 289 MED STAFFERINGER (FØR 1956)
5056 – AV 331 MED GUL STRIBE (FRA 1956)
5057 – AVL 245 MED GUL STRIBE (FRA 1956)

 

13.09.2007
Hobby trade D maskine

Hobby trade viser billeder fra produktionen, samt et lille filmklip hvor man kan se og høre maskinen køre. Maskinen testes med 15 HJ vogne på slæb på et lille testanlæg med 36cm kurver og 4% stigninger. Det tegner rigtigt godt for den populære lille maskine.

 

 

01.09.2007
Hobby trade MT og Litra U – sukkerroevogn

Hobby trade kan fortsat præsentere en spændende nyheder. Der laves i samarbejde med Tikøb Hobby lokomotivet litra MT. Der er tale om en nykonstruktion fra bunden i modsætning til tidligere byggesæt fra Tikøb Hobby.

Der kommer også en ny godsvogn på markedet – Litra U Sukkerroevogn. Endnu en flot godsvogn til epoke III. Modellen skulle blive noget af det flotteste der er set af dansk modeltog, så det bliver rigtigt spændende.

 

MT MT

 

24.08.2007
Hobby trade MZ med lille sidevindue

Hobby trade har også valgt at producere MZ i moderne epoke V udgave, som også er grundlag for Rocos model. Det vil sige med de små sidevinduer der blev monteret i deres sidstelevtid hos DSB.

På billedet ses den første prøvestøbning. Senere vil de endelige bemalingsvarianeter blive offentligtgjort.

 

24.08.2007
Hobby trade SJ Litt H / Ibcos

Projektet med Hobby trades model af den svenske kølevogn litra H / Ibcos skrider planmæssigt frem. I øjeblikket er man ved at ligge sidste hånd på 3D og 2D CAD/CAM tegningerne. Herefter startes produktionen af støbeformen. De første prøvestøbninger forventes klar i november måned.

 

 

22.08.2007
Heljan DSB Litra E / SJ Litt. F

Heljan har modtaget de første prøvesamlinger af den danske E-maskine og det svenske F-lokomotiv. Som det kan ses på billederne tegner det rigtigt godt.

Ifølge Heljan vil der på ingen måde blive gået på kompromis med disse smukke modeller. Bemærk især det flotte gangtøj i metal, samt de flotte hjul med lave flanser.

Rørene på kedlen bliver i metal i stedet for plastic på de endelige modeller.
Man kan se prøvesamlingerne til Heljans åbent hus arrangement, som du kan læse mere om i nyheden fra d. 10.8.

 

Den danske E-maskine Den svenske F-maskine De to maskiner Gangtøj

 

16.08.2007
Banen nr. 100 er udkommet

Tidsskriftet banen har netop udgivet nr. 100. Det første nummer af banen udkom i 1990 og har i løbet af 17 år udviklet sig fra 64 sider i sort/hvid til nu 132 sider i farvetryk. Dog udkommer bladet kun 6 gange årligt af hensyn til portoomkostninger.

Bladet har altid haft en blanding af historier fra de virkelige jernbaner, samt nyt om modeltog og reportager fra modeljernbaneanlæg og modeljernbaneklubber.

I det seneste nr. kan du bl.a. læse mere om Heljan, samt de nye HJ og EH vogne fra Hobbytrade og meget andet godt.

 

10.08.2007
Heljan fejrer 50 års jubilæum

I år kan Heljan fejrer 50 års jubilæum. I den forbindelse har Heljan arrangeret åbent hus lørdag d. 8. september fra kl. 11.00 til 15.00.

I forbindelse med jubilæet har Heljan udgivet et lille skriv om firmaets historie og kronologi fra 1957 til 2007. Du kan downloade det gratis ved at trykke her (PDF 5,5 Mb).

 

20.07.2007
Hobbytrade EH

Hobby trade har idag modtaget de 4 EH rejsegodsvogne fra fabrikken i Kina. Vognene vilblive sendt ud til de forandlere som har bestilt dem. Så er der lidt at fornøje sig med her i “sommer varmen”.

Som det kan ses på billedet fås vognen i henholdsvis teakfarvet og vinrød udgave. Der kommer to driftsnumre af hver farve.

 

18.06.2007
Hobby trade MZ

Så er MZ 1418, 1425 og TMZ 108 være kommet til landet. Du kan om kort tid se en omtale og billedserie af de forskellige modeller under anmeldelserne.
 

 

12.06.2007
Hobby trade HJ

HJ vognene er nu ankommet til Danmark og er på vej ud til forhandlerne nu. Der er kommet 2 stk 4 vogns sæt, 1 stk 3 vogns sæt i blå med FAF logo. Så er der også kommet 6 stk enkelte vogne, hvor 2 af vognene af enkelt vognene er med Tuborg logo ( det gamle med paraplyen). Dog er 33006 ikke kommet der har været en fejl i produktionen, så hele serien er kasseret

Se også billeder af: HJ_33005, HJ_33007HJ_33010


 

02.05.2007
Hobby trade MZ 1412

Så har Hobby trade modtaget de første MZ’ere. Det drejer sig i første omgang om MZ serie II i vinrød bemaling. De er modtaget i DC version, samt DC med lyddekoder, samt AC med lyddekoder. De resterende numre af MZ serie II kommer til Danmark om 2-3 uger.

 

 

21.04.2007
Nyheder på Dansk Modeltog

Der er på kort tid kommet en helt delt nyt på Dansk Modeltog. Senest er der lavet en fotoserie fra dette års hobbymesse i Valbyhallen. Derudover er der lavet 3 nye anmeldelser – og flere er på vej.

Fotoserie fra Hobbymessen i Valby
Anmeldelse af Roco MZ 1401
Anmeldelse af Roco MA – Sølvpilen
Anmeldelse af MG-Togmodelle MH

 

 

19.04.2007
Hobby trade – Prøvestøbning af EH

EH er snart tæt på produktion. Her kan du se en række ekslusive billeder af en prøvesamlet vogn. Den er prøvebemalet i en grå farve for bedre at kunne se detaljerne – og dem er der rigtigt mange af. Som det også ses på billederne passer vognen perfekt til den flotte CU vogn, bl.a. fordi EH bliver meget detaljeret.
Af specielle detaljer kan bl.a. nævnes nitter på vangerne, indretning med postreol – malet i okkergul interiørfarve. Det er lykkedes at gøre trinnene tynde og alle håndtag er naturligvis i metal. Læg mærke til den hyggelige skorsten på taget. Som sædvanligt fra Hobbytrade gøres der meget ud af undervognsdetaljer og der bliver monteret NEM hjul med 0,8 mm flanser hvilket ser giver vognen et realistisk udseende. En vogn der må siges, at være dømt til succes…

 

 

12.04.2007
Hobby trade – Nyhedsbrev April 2007

Der er netop udkommet et nyt nyhedsbrev fra Hobbytrade, fyldt med nyheder og billeder. Bl.a. omtales MZ I og II, der snart skulle være på trapperne samt D-Maskinen. MZ skulle være klar til levering i udgangen af april og D-maskinen i maj måned.

Udover egenproduktion har Hobbytrade også overtaget agenturet for Heki, der laver landskabsprodukter til modeljernbanen, samt Electrotren.Sidstnævntes danske produkter kan bl.a. ses længere nede på siden.

Tryk her for at komme til nyhedsbrevet

 

13.03.2007
Hobby trade – Prøvestøbninger af B og BK

Hobby trade kunne på Nürnbergmessen fremvise prøvestøbninger af CLF’s dobbeltdækkervogn. Du kan se alle billederne fra Nürnbergmessen under Artikler.

Nu er prøvestøbningerne til den danske udgave også modtaget som du kan se på billederne her. Plasticfarven er helt tilfældig, da der blot er tale om en prøvestøbning. I hullerne i taget monteres ventilationsgitre, der bliver lavet som løsdel. Vognen forventes at være på markedet i 2./3. kvartal i år.

Opdateret 19.04.2006 Billede af prøvebemaling tilføjet.

 

10.03.2007
Real Modell – OHJ-Traktor

Nu er der kommet flere varianter af den flotte lille rangertraktor, produceret af Reall Modell. Det drejer sig om OHJ 34 (Odsherreds Jernbane), AHTJ M1211 (Aarhus-Hammel-Thorsø Jernbane), og SB T2 (Skagens Banen).

Som der også står skrevet om modellen fra 2006 nyhederne, er modellen håndlavet (12 timer), og består af 50 enkeltdele. Der træk på to aksler og strømoptag på alle fire hjul. Længde over puffer er kun 62mm.

 

08.03.2007
Tog og Tekno – DSB-tjenestetankvogn epoke IV

Det er rart med en nyhed i spor N, som vi desværre ikke ser så tit. Tog og Tekno har lavet et lille oplag på 50 stk. af en DSB tjenestetankvogn til epoke IV.

Der findes en rigtig fin beskrivelse af vognen på Lars Lindhards side om skala-N.

 

22.02.2007
Electrotren – 2007 nyheder

Electrotren har hele 8 danske nyheder i 2007. Umiddelbart virker de ikke helt korrekte, men det er da positivt der er fokus på det danske marked. Her kan du se billeder af modellerne.

 

18.02.2007
Hobby trade EH rejsegodsvogn – første prøvestøbning

Som man også kan se på fotoserien fra messen i Nürnberg har Hobby trade modtaget de første prøvestøbninger af modellen af DSB’s EH rejsegodsvogn. På billederne ses et par snapshot af den samlede EH vogn – dog med plastik puffer og uden håndbøjler – begge dele vil blive i metal ved serie produktionen.

Læg venligst mærke til de mange fine detaljer – nitter, dørstopper, spikle trin m.v. Hobby trade forventer at udsende modellen af EH vognen i løbet af 2 kvartal 2007.

5.2.2007
Legetøjsmessen i Nürnberg 2007

Så er der masser af nyt fra årets messe. Der er oprettet en hel side om nyhederne, som du finder under Artikler.

Der er danske nyheder fra bl.a. Hobbytrade, Roco, Märklin, Heljan osv., men også firmaet Heris har noget på trapperne.

 

26.01.2007
Märklin nyheder 2007

I Märklins nyhedsprospekt for 2007 er der annonceret to nye danske modeller. Dampkomotivet litra T 299 får katalognr. 37037 og er blot en ny nummervariant af tidligere udsendt lokomotiv. Modellen er udstyret med lyddekoder.

Den anden nyhed er et vognsæt litra Lgjns med to Mærskcontainere – katalog nr. 47687. Dette sæt minder også meget om et tidligere udsendt vognsæt. Dog er de to små containere på den lille vogn begge sølvfarvede mod tidligere hvide.

 

24.01.2007
Tog og Tekno MH

Tog ogTekno har nu fået fire nye udgaver af MH’eren på lager. Følgende udgave er der suppleret med:

1996 Rød/sort Blink på taget – gule trin. Vest – Fredericia – SJK – Struer udrangeret 1998
1992 Grøn. Blink på taget – gule trin og rangerbøjler. Vest – Fredericia – Århus -Esbjerg Udrangeret 1997
1989 Rød/sort. Blink på taget. Øst – Helsingør – Cvk København – Næstved. Udrangeret 1996
1990 Rød/sort. Blink på taget. Øst – Korsør – Gb. Udrangeret 1996

Der er samtidigt sket et par justeringer af litreringerne, og førerumslyset er blevet en anelse svagere. Den grønne er nu også grøn på taget. Skulle være i de fleste forretningerne nu.

 

20.01.2007
Roco nyheder 2007

Der mere godt nyt til det danske marked fra Roco. MZ genoptrykkes med et nyt nr. (1420). Derudover kommer MZ 1401 i en tidlig epoke IV udgave. Det vil sige med de oprindelige hjørnevinduer, oprindelig banerømmer og runde puffer. Udfra deres håndmodel, ses den med det oprindelige store DSB logo på fronten. Roco laver dermed en tidlig og en sen udgave af MZ, så måske bliver det kun Hobbytrade der leverer varianterne i mellem? Udover MZ kommer der et vognsæt med to epoke III godsvogne og en Carlsberg vekselladsvogn.

Tags:

Ingen kommentarer endnu

Læg et svar