Besøg hos Esbjerg Modeljernbaneklub Esmjk

Jeg var forleden på besøg hos min gamle klub – Esbjerg Modeljernbaneklub. Det var lang tid siden mit sidste besøg og meget havde forandret sig og meget var stadigt det samme. Sidstnævnte er positivt ment og her mener jeg den hyggelige og afslappede atmosfære som jeg husker. Jeg har fået taget nogle billeder af anlægget, som det ser ud i dag og deles hermed til inspiration. Som de fleste anlæg er det ikke færdigt endnu, men det bliver et anlæg jo sjældent.

Esbjerg Modeljernbaneklub har til huse i et lokale i Forum Gamle Skole, hvor der bygges et anlæg efter dansk forbillede.Udgangspunktet er DSB’s Epoke 3, som dækker perioden fra omkring 1945 til 1970.

Esbjerg Modeljernbaneklub blev oprindeligt stiftet i 1991 af en lille flok modeljernbane-entusiaster, der havde fået svært ved at finde plads til et større anlæg hjemme hos sig selv. Derudover gav klubsamværet mulighed for et hyggeligt samvær omkring udvekslingen af erfaringer og idéer. Det første anlæg blev bygget på en fast plade på nogle gamle høvlebænke, mens det nuværende er bygget op på et skelet (rammeanlæg) der har givet bedre mulighed for at lave niveauforskelle.

Anlægget består af følgende stationer: Helsingør, Tommerup, Vejen, Esbjerg og Varde Vest. Sidstnævnte er en privatbanestation (Vestbanen). Der køres med H0 2-skinne jævnstrøm, og styrres digitalt med DCC Lenz.

Klik på et af billederne for at se dem i stort format.

Tags:

7 Svar til “Besøg hos Esbjerg Modeljernbaneklub Esmjk”

 1. 11. august 2012 at 12:00 #

  Rigtig flotte billeder 🙂

 2. Bo S.
  14. august 2012 at 20:18 #

  Tak Simon – og flotte motiver :o)

  • 10. august 2016 at 22:12 #

   hola Israel, yo tengo un iphone de la primera generacion, ya lo desbloquee y mi problema es que no me abre el Cydia, cuando lo abro se sale solo.. el sbsettings me pasa igual… no puedo tampoco abrir el ssh por medio de la mac porq me aparece un error con el programa Cyberduck, no sabras que puedo hacer para abrir el cydia? o el ssh para borrar el programa que me daño el cydia? porque tambien conecto el iphone a la mac y no me aparece… ya estoy bien deaaepsreds!gracias

  • 19. oktober 2016 at 16:08 #

   A helpful topic merits provide feedback. I presume that you should generate more on this particular topic, it might not be considered a taboo subject but normally people are not enough to discuss on such topics. To the next. Cheers

  • 11. februar 2017 at 15:14 #

   Hola Mactans:La cantidad de papeles y folletería inútil, da miedo. Creo que junto a la chatarra de tecnología obsoleta, son una de las mayores causas de polución.Es risueño recibir de ese tipo de "publicidad dirigida" cuando nos resulta equivocado.Si próximamente recibes una sugerencia de toallas femeninas, o pañales descartables para ancianos… mmmmdesconfía que desde Jerusalem se te están burlando.Saludos… me has hecho reir y pensar.Daniel.

 3. Michael Østerskov
  28. februar 2013 at 13:38 #

  Hej Bo

  Som ny modelbygger er det alle tiders med den inspiration, man kan hente i de artikler, som ligger på denne hjemmeside.

  Jeg har lige et spørgsmål vedr. den artikel om omhandler opbygning af banen:

  Da jeg regner med, at det fugesand du har brugt til baneterræn fastholdes af lim, vil jeg meget gerne bide hvilken type lim, der er mest hensigtsmæssig at bruge. og ganske kort lidt om fremgangsmåden.

  Med venlig hilsen
  Michael Østerskov

 4. Bo S.
  28. februar 2013 at 21:22 #

  Hej Michael.

  Dejligt siden giver inspiration – det er netop hensigten. Man fordeler først sandet, som rigtigt nok er fugesand. Man bruger herefter en vandforstøver med vand blandet med lidt sulfo. Dette sprayer man henover sandet så det bliver næsten gennemvæddet. Herefter kan man med f.eks. en engangssprøjte fra apoteket fordele limblandingen. Denne består af 1 del hvid trælim, og ca. 3 dele vand. Jeg har i øvrigt skrevet en hel artikel om emnet som du finder her på siden under atikler. http://www.danskmodeltog.dk/?p=679

Læg et svar