Den lille havfrue – fra Danscale

Der er ikke mange statuer med dansk forbillede i skala 1:87, men nu kan man få nok den mest berømte af alle. Der er tale om en model af Den Lille Havfrue, som udover et kort visit i Shanghai på verdensudstillingen normalt er, at finde ved Langelinie i København. Nu er der mulighed for at løfte den lille sø på modeljernbanen med den verdensberømte havfrue. Modellen leveres færdigsamlet og malet og er ganske nydeligt fremstillet. Selve statuen er kobberfarvet med god patina. Det samme gælder stenene der ligeledes er flot patinreret. Danscale oplyser at man arbjeder på endnu en statue med dansk forbillede så Havfruen bliver muligvis ikke den sidste.

Kort om originalen:  Skulpturen er udført af billedhuggeren Edvard  Eriksen. Skulpturen  blev opstillet den 23. august 1913 og blev skænket af  brygger Carl Jacobsen til København.

Ingen kommentarer endnu

Læg et svar